13 jul

Soms heb je zo n ongelooflijk Gouden Moment zoals op hospitaalschip vakantieschip Prins Willem Alexander met Kees

 

Ik kom vaak bij optredens mensen tegen waarbij ik direct zie dat ze actief muziek hebben gemaakt in hun leven. De vingers roffelen mee, de ogen gaan glinsteren en de blikken spreken boekdelen.
Ik hoor de mooiste verhalen met wie ze hebben opgetreden, wat ze allemaal hebben meegemaakt en verhalen over bijzondere instrumenten. De herkenning en liefde voor de muziek voel je aan alle kanten.

Gouden moment
Soms heb je zo’n ongelooflijk “Gouden moment” zoals met “Kees” op hospitaalschip Vakantieschip Prins Willem-Alexander. Ik hoor dat hij mondharmonica

speelt. Ik zoek hem op in de pauze en hij heeft maar 1 woord nodig om volop te gaan vertellen over zijn verzameling mondharmonica’s. Te gek en zelfs een gouden mondharmonica van Toot Stielemans!

“Vind je het leuk om samen wat te spelen?” Daar heeft hij wel oren naar en zijn vrouw snelt zich naar hun hut om een prachtige verzameletui mondharmonica’s in alle toonsoorten te halen die hij voor de zekerheid overal mee naar toe neemt.

“Welke liedjes zullen we spelen?”
Ik pak mijn liedjeslijst erbij en Kees kiest direct een paar klassiekers. We stemmen even af in welke toonsoort we gaan spelen en ja hoor hij komt graag mee naar voren om voor de hele zaal samen te spelen.

De hele boot geniet en zingt mee met “Droomland”, “2 Ogen zo blauw”, “Ouwe taaie” en “het Kleine café aan de haven”.

Kees is bijna niet meer te stoppen en begint spontaan tot slot nog een extra toegift “Oh when The saint!” Fantastisch om zoiets met elkaar te beleven!

Ik heb liedjeslijsten uitgedeeld met top 100 liedjes
De mensen zijn de hele week op zomerweek en hebben s middags al Lemmer bezocht. Ze zijn best moe maar willen nog steeds niet naar hun hut.

De aanvragen blijven binnenstromen. Mijn hele gitaar zit volgeplakt met oranje post-its met verzoeknummers.

Muziekanekdotes en verhalen
De gitarist die ziet dat ik op een Gretsch gitaar speel en mij komt vertellen dat Eddy Christiani ook zo’n gitaar had en de eerste was met een elektrische gitaar in Nederland.

De oud-dansleraar die heel voorzichtig en broos nog om een foxtrotje vraagt en zelfs een dansje waagt. De pianist die met zijn handen luchtpiano speelt en handen die mee roffelen op de maat.

Alles komt spontaan weer boven en na afloop hoor ik nog vele mooie verhalen en anekdotes.

Ok dan spelen we Country Roads ook nog en nu echt als allerlaatste.
Ongelooflijk wat een fantastische middag/avond hebben we met alle vakantieweek vierders en vrijwilligers en personeel op deze prachtige boot!

Dankjewel Kees voor dit Gouden moment!

Ik ben benieuwd naar jouw gouden moment – muziek anekdote of verhaal. Laat het weten in het berichtenveld hieronder.

Fijne dag en graag tot ziens!
De Oranje Man – Wilhelmus Hoekstra

3 thoughts on “Soms heb je zo n ongelooflijk Gouden Moment zoals op hospitaalschip vakantieschip Prins Willem Alexander met Kees

  1. De ‘Kees’ met wie u speelde op de PWA is mijn vader. Hij vond het blog over hem heel erg leuk! Als reactie moest is van hem schrijven dat op dat gouden moment speelde op een gouden mondharmonica met een man met een gouden stem!
    Mijn ouders vonden het geweldig. Hopelijk kunt u nog lang deze mooie momenten verzorgen.

    • Beste Sandra, Bedankt voor uw reactie en wat fijn om te lezen! Ik heb inderdaad een prachtig beroep en hoop dit nog heel lang te kunnen blijven doen. Het was zo fijn die avond. Doe “Kees” en uw moeder vooral de groeten. Fijne dag! Wilhelmus De Oranje Man

  2. Wat heerlijk om te lezen en mee te genieten van deze gouden momenten en wat prachtig dat daar bij jou altijd ruimte voor is. Voor dit soort intieme, mooie momenten en inbreng van de mensen met wie je bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *