wilhelmus

Wie is Wilhelmus Hoekstra?

Al van jongs af aan ben ik geboeid door theater en sta ik graag op het podium. Werd als vanzelfsprekend vaak gevraagd als presentator op te treden, het entertainment vorm te geven bij festiviteiten en speelde in diverse bands.

Een combinatie van presentator, entertainer en liedjeszanger was dan ook het logische vervolg. Ik doe dit sinds 2002 in de vorm van “Clown Snørre” en sinds 2012 ook als “de Oranje Man”.

Inmiddels heb ik meer dan 1000 optredens verzorgd door het hele land en opgetreden tijdens allerlei festiviteiten. Van intieme optredens voor kleine groepen tot grote gezelschappen van honderden mensen.

Of het nu leuke, moeilijke, slimme, verstandelijk beperkte, meegaande of eigenzinnige mensen zijn, altijd probeer ik op een positieve manier de verbinding te maken, eruit te halen wat erin zit en contact te zoeken met het aanwezige publiek. Afgestemd op hun niveau.

Na diverse aanvragen heb ik op verzoek een liedjesprogramma gemaakt  “Liedjes van toen …”  Dit is gestart als invulling voor muzikale activiteiten en uitgegroeid tot een compleet  liedjes programma in eerste instantie voor ouderen / senioren / (dementerende) bejaarden in bejaardentehuis / verzorgingstehuis.

Ik betrek zoveel mogelijk iedereen bij mijn programma zodat het echt een gezamenlijk feest is. Ik geef degenen die daarvoor open staan de kans om in een hoofdrol te stralen tijdens mijn optredens.offerteaanvraag_oranjeman_direct

Vanuit mijn opleidingen Pedagogische Academie en HBO-Inrichtingswerk heb ik veel gewerkt met kinderen en jongeren in alle leeftijden en omstandigheden.
Ik wilde echter nog meer in het leven ontdekken dan “moeilijke kinderen” en heb toen eerst diverse baantjes uitgeprobeerd en ben een aantal keer voor een paar maanden naar mijn lievelingsland Noorwegen te gaan om daar in een hotel te werken.

Van het een kwam het ander en zo kwam ik terecht op het Noors Verkeersbureau in Amsterdam waar ik 10 jaar lang de Public Relations heb geregeld. Het verzorgen van contacten met de pers, persreizen en alle mogelijke promotionele activiteiten voor consumenten en de reisbranche. Met de zeer prettige bijkomstigheid vele malen op bijzondere tijdstippen alle mogelijke uithoeken van Noorwegen te kunnen bezoeken.

In 1998 ben ik overgestapt naar de M+Group, een marketingbedrijf, waar ik als projectleider o.a. activiteiten coördineerde voor Volvo en de Europese vestigingen van het Nederlands Bureau voor Toerisme.

In 2006 heb ik het roer omgegooid van commercie naar het sociale. Ik zag “moeilijke jongeren” weer als uitdaging en ben overgestapt naar de Raad voor de Kinderbescherming / Ministerie van Justitie in Den Haag. Als Coördinator Taakstraffen heb ik veel jongeren begeleid bij hun opgelegde taak- of leerstraf. Een zeer afwisselende, leuke, veelzijdige baan met contacten op alle niveaus. Van rechter tot (probleem)jongere, van ouders tot trainers en van politie tot organisaties..

Na 10 jaar deeltijd optredens en vele positieve reacties, heb ik na lang wikken en wegen (en de nodige buikpijn), mijn “veilige” HBO baan opgezegd en de grote stap gewaagd en ben per 1 januari 2012 full time artiest geworden. Een grote stap in deze onzekere tijden, maar ik dacht “ het is nu of nooit”. Ook is in 2012 “De Oranje Man” tot leven gekomen waarmee ik op dezelfde positieve & enthousiaste wijze de verbinding met het publiek zoek. Inmiddels de nodige optredens achter de rug en vol enthousiasme bezig om vorm te geven aan nieuwe opdrachten.

Men zegt wel eens dat je eigenlijk pas op latere leeftijd een goede artiest kunt worden omdat je eerst zelf diverse levenslessen moet hebben ervaren. In mijn leven heb ik heb het nodige meegemaakt en dat ondertussen ook allemaal een plaats kunnen geven.

Door mijn opleidingen en werkervaringen ben ik gewend om met alle mogelijke mensen om te gaan. Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen het sociale en het zakelijke. Met mijn vriendin, onze gezamenlijke vier pubers,  clownerie en “de Oranje Man” heb ik alle elementen in harmonie te pakken. Ondanks de vele onzekerheden, o.a. nu als volledig zelfstandige, kan ik zeggen dat ik tevreden, gelukkig en in balans ben. Ik doe nu wat ik het allerliefste doe, ik geniet hiervan en ik zou dit ook nog doen als ik morgen een miljoen zou winnen.

Graag tot ziens!

Wilhelmus J. Hoekstra   “de Oranje Man”

De Oranje Man – Hollandse liedjes van vroeger – Liedjeszanger – Presentator