coronavirus covid-19 proof optreden

Hoe ga je om als zanger troubadour in deze covid-19 tijd om een coronavirus proof optreden met live muziek voor kwetsbare eenzame ouderen en mensen met een beperking te verzorgen?
Als Wilhelmus De Oranje Man stel ik mij deze vraag regelmatig.
Hoe neem ik de Coronavirus – Covid-19 zorgen zoveel mogelijk weg bij mijn opdrachtgevers bij mijn optredens in de tuin, binnentuin, dakterrras, op straat bij zorgcentra, woonzorgcentrum, verpleeghuis, dagopvang, instelling mensen met een beperking?

Hiervoor heb ik de volgende voorzorgsmaatregelen genomen:

  1. – Ik verzorg nu alle optredens met een speciaal doorzichtig gezichtsmasker (gemaakt voor tandartsen) hierdoor is mijn gezicht volledig zichtbaar en toch afgeschermd. Ook mijn headset past hier gewoon onder dus ik kan gewoon licht versterkt spelen, ben goed verstaanbaar en is het ook mogelijk goed contact op afstand te hebben. Inmiddels uitvoerig getest bij diverse instellingen en groepen beschermd wonen/woonzorgcentra en dit wordt als heel erg prettig ervaren en nu regelmatig ook als voorwaarde gesteld om te mogen spelen.


– Natuurlijk hou ik minimaal 1,5 meter afstand
– Ik was thuis voor vertrek al mijn handen
– Ik heb zelf handgel bij mij zodat ik bij aankomst ook mijn handen direct weer kan reinigen zonder afhankelijk te zijn of dat aanwezig is
– Ik kom reeds omgekleed in mijn oranje maatpak aan zodat ik geen gebruik hoef te maken van omkleedruimtes
– Ik verzorg de optredens zo veel mogelijk in de buitenruimtes,binnentuin, plein, straat of dakterras
– Elk geboekt optreden kan na onderling overleg tot 2 dagen van te voren i.v.m. persconferenties of weersvoorspellingen kosteloos worden verzet.


Ik heb speciaal voor deze buiten – binnentuin optredens een mobiele versterker gebouwd compleet met zenders

  1. – Professionele AER-versterker is speciaal ontwikkeld voor akoestische gitaar en zang en hierdoor een zeer aangenaam geluid voor intieme settings en met voldoende volume ook voor de grotere situaties.

 

  1. – Deze versterker is zeer mobiel te gebruiken – neerzetten en gelijk klaar om op te treden – daarna oppakken en direct 100 m verderop weer verder spelen

 

  1. – De versterker werkt op accu met omvormer voldoende voor ca. 5 uur draadloos optreden (dus geen gedoe met snoeren en stekkers en op welke plek dan ook inzetbaar)

 

  1. – Is compleet met zenders voor headset en gitaar zodat ik toch contact kan maken met de mensen door op veilige afstand naar ze toe te komen.

 

  1. – Beschikt over nog een extra microfoon voor eventuele toespraken

 

  – Vanwege de wendbaarheid en speciale wielen vrijwel elke plek of uithoek bereikbaar om optreden te verzorgen.

Zie ik iets over het hoofd? Laat het mij weten!
Ik heb zelf al medio maart Corona gehad en flink ziek geweest. Inmiddels helemaal hersteld en waarschijnlijk voor langere tijd zelf niet meer bevattelijk voor het Coronavirus. Ik doe er alles aan om zo veilig mogelijk een optreden te verzorgen. Heel graag hoor ik het als er nog tips zijn waarmee ik verder rekening zou kunnen houden.
Graag tot ziens bij 1 van mijn komende optredens!

Wilhelmus Hoekstra de Oranje Man
Bezorg met samen zingen plezier en contact en met elkaar een fijne dag!