01 sep

E-Book 13 Tips Hoe je mensen actief bij Hollandse liedjes van vroeger betrekt

ringspiralbinder

In dit E-book vind je de 13 meest gevraagde meezingliedjes uit mijn programma’s. Liedjes die mensen raken en door velen uit volle borst worden meegezongen. Door samen te zingen en muziek te maken blijkt dat er opeens meer contact en verbinding is tussen de mensen.

Naar aanleiding van vele vragen heb ik dit E-book gemaakt en deel ik graag mijn tips hoe je mensen actief bij liedjes betrekt en er een mooi interactief en levendig gebeuren van kunt maken. Ik hoop dat het jou ook zal inspireren om er nog meer uit te halen als je een muzikale activiteit onderneemt. Je vindt eerst de tips en daarna de teksten op aparte pagina’s zodat die makkelijk te printen en te gebruiken zijn.

Heb je het E-book nog niet dan kun je het via deze link gratis downloaden

Contact maken
Het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het voor veel mensen niet. Er is een hoop eenzaamheid terwijl mensen best graag meer contact zouden willen. Ik vind het heel fijn als mensen zich gezien voelen en daarvan weer blijer worden. Ik geloof in een wereld die mooier is als mensen meer in contact staan met elkaar. Mijn motto is “Samen Stralen” waarbij ik gebruik maak van liedjes om mensen er bewust bij te betrekken.

Mensen zingen en bewegen mee met de liedjes, doen mee aan een energizer, worden uitgedaagd met vragen en voorwerpen, verrast met een bloemetje/cadeautje en verwonderd met een goocheltruc. Hierdoor zijn ze veel actiever betrokken, komen herinneringen van vroeger weer naar boven en blijken ze liedjesteksten ineens spontaan nog te kennen en zo weer mee te zingen.
 
Er is bekend uit onderzoeken, dat door actief deelnemen mensen weer meer open staan voor contact, hier energie van krijgen en weer actiever worden. Na afloop van mijn programma’s hoor ik vaak terug dat mensen er nog vaak met veel plezier aan terug denken. Vaak praten ze er nog lang over na en blijkt dat het voor een hele tijd energie geeft.

Laat me weten wat je van dit E-book vindt
Of je nog een aanvulling hebt of iets mist. Ik sta er graag voor open en hoor graag ideeën en tips wat voor jou het beste werkt. Hiervoor heb ik deze speciale blogpagina gemaakt om ervaringen van elkaar te delen:

Laat ze hieronder weten zodat anderen daar ook weer gebruik van kunnen maken!
Heel veel muzikaal plezier!

Wilhelmus Hoekstra – De Oranje Man

Hier nogmaals de link om het E-book gratis te kunnen downloaden als je het nog niet hebt.

3 thoughts on “E-Book 13 Tips Hoe je mensen actief bij Hollandse liedjes van vroeger betrekt

 1. Dag Wilhelmus,
  Heel hartelijk bedankt voor jouw E-book.
  Er was mij gevraagd om voor een groep dementerende bejaarde mensen te spelen en ik zocht naar repertoire.
  Hier kan ik goed mee uit de voeten . . .nogmaals heel hartelijk dank en groeten en veel succes met jouw avontuurlijke leven, waarin je zoveel mensen blij maakt . . . Hans

 2. Hallo Petra, wat fijn om te horen! Sinds ik zelf de groep in 2en verdeel en er ook iemand anders voorzet gaat het vrijwel altijd goed. Het blijft een zo mooi iets een canon. Afgelopen vrijdag ook weer. Ach al gaat het soms rommelig het blijft een mooi meedoen feest! Graag tot ziens, Wilhelmus

 3. Beste Wilhelmus,
  Wat leuk dit E-book! Mooi geschreven en fris opgemaakt. Je voorliefde om er samen met elkaar iets moois van te maken spreekt er duidelijk uit. Ga zelf naar aanleiding hiervan bij ons weer eens wat vaker op jouw manier een canon uitproberen. Ben benieuwd. Heel veel succes en wie weet tot ziens!
  Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.