13 mrt

Wilhelmus Hoekstra Cabaret Kleinkunst Muziektheater – Stil staan!? – Hoe heb je de voorstelling ervaren?

Wilhelmus Hoekstra Cabaret Kleinkunst Muziektheater – Stil staan!? Waar ben je bang voor en wat wil je zien!?

Na 3 jaar cursus Cabaret Kleinkunst bij UCK Utrecht ben ik nu in 2019 begonnen met het spelen van mijn voorstelling: Stil staan!? Wat wil; je zien & waar ben je bang voor!?
Ik kan van alles vertellen maar het is veel beter om dat door jou te laten zeggen.
Je kunt mij dus enorm helpen door hier persoonlijke ervaringen te delen over een optreden, voorstelling of samenwerking met “Wilhelmus Hoekstra” zodat anderen dat ook kunnen lezen.

Tijdens mijn optredens wil ik graag laten zien hoe ik op een positieve enthousiaste & stijlvolle manier tegen de wereld aankijk en neem ik zowel jong als oud graag mee in deze  belevingswereld. Dit door middel van liedjes, acts of eigen(wijze) van presentatie. Op mijn manier probeer ik zo bij te dragen aan een positievere en mooiere wereld.

Ik vind het heel fijn om je reacties te lezen want zelf zie ik meestal wel heel scherp wat beter had gekund en heb dan minder oog voor hoe ontzettend leuk het eigenlijk was. Ook vind ik het fijn om te lezen wat voor jou nou zo bijzonder was, daar word ik blij van.

1. Wat is het meest opgevallen of bijgebleven?
2. Hoe zou je de voorstelling in een paar woorden beschrijven?
3. Elke keer een beetje beter Wat zou anders/beter kunnen?
4. Zou je “Wilhelmus Hoekstra Cabaret Kleinkunst Muziektheater” bij een vriend of collega aanbevelen?

Ik ben heel benieuwd en bij voorbaat dank voor alle reacties!

De serie optredens Wilhelmus Hoekstra – “Stil staan” Cabaret Kleinkunst Muziektheater is gestart met de try-out op zaterdag 9 maart 2019 in Zeewolde.
*Onderaan deze pagina na alle berichten kun je zelf je reactie achterlaten.

Wilhelmus Hoekstra – Cabaret Kleinkunst Muziektheater

8 thoughts on “Wilhelmus Hoekstra Cabaret Kleinkunst Muziektheater – Stil staan!? – Hoe heb je de voorstelling ervaren?

 1. Sa bysunder. Us jongste broerke…sa’n kreft, sa gefoelich, sa dudlik, sa iepen! Sa grutsk
  Wim, ik keek natuurlijk ook naar je als zus! Maar eerlijk, wat een fijn optreden, je bent open, gezellig, je stelt je kwetsbaar op, maar ook daadkrachtig, je laat zien wat je drive is in het leven: de wereld een stukje mooier maken door jouw toedoen! Wat fijn!! En dat lukt je ook natiurlijk op deze manier! Keuzes maken, nare dingen ombuigen..en dat allemaal omdat het leven jou dat heeft geleerd. Wat fijn dat je ook hebt leren “vliegen” .Hou die lach vast en laat iedereen maar “meevliegen”.

 2. Wat leuk Wilhelmus, dat je deze voorstelling hebt gegeven. Ik wist dat het ging gebeuren, maar het is me niet gelukt erbij te zijn. Ook mooi hier te zien dat het meer is dan alleen oranje wat er blinkt :-). Jammer dus dat ik niet mijn ervaringen kan delen. Of heb je toch nog een filmpje waar ik naar kan kijken en op reageren? Geeft natuurlijk niet als dat niet zo is. Ik kan me voorstellendat het iets waar je gewoon bij geweest moet zijn. Nou ja, zie deze reactie gewoon als aanmoediging zou ik zeggen.

 3. Peter en ik hebben genoten van je voorstelling. Het lied over wat je de straatvervuilers zou willen aandoen, en het persoonlijke slotlied zijn ons heel goed bijgebleven. Na afloop nog even staan praten met Juthola over haar werk. Een hele krachtige rode draad, spoort aan om ook weer eens stil te staan. Een fijn afwisselend programma, je hebt ons (wederom) geraakt met je liedjes. Dank je!

 4. Mij is vooral de inhoud van je voorstelling bijgebleven. Je zet me aan het denken en dat is waar cabaret voor bedoeld is vind ik. Zonder jouw voorstelling had ik niet nagedacht over hoe kunst met afval wordt gemaakt. De wereld weer mooier maken van iets lelijks, typisch Wim. Dit is slechts een kleine greep uit je programma. Het loopt gesmeerd, je ziet dat hard werken, analyseren en herschrijven vooraf veel zoden aan de dijk heeft gezet. Je kunt makkelijk schakelen van de ene scene naar de andere, nergens wordt het gekunsteld of een trucje. Ik ben de hele voorstelling erbij gebleven dus niet afgedwaald of niet meer bij de les. Je houdt je publiek dus scherp door de vaart die in je voorstelling zit. Je laatste liedje raakte me het meest. Dit kwam vooral door de kwetsbaarheid. Prachtig om je in deze vorm te zien schitteren. Echt, puur, rauw, inzicht en vermakelijk. Een mooie kruisbestuiving tussen kunst en entertainment.

 5. Wat een prachtige act, Wilhelmus. Vanaf het begin voelde ik me meegenomen in een lach en een traan. Liedjes en beeldende sketches wisselden elkaar ritmisch af, net als het tempo van de gitaar.
  Het duurde een tijdje voordat ik de draad herkende. En toen: Stilstaan – een krachtig persoonlijk slotakkoord. Dank je wel. Eline

 6. Super mooi persoonlijk cabaret!
  En wat kan Wilhelmus prachtig en met gevoel zingen.
  In paar woorden: levensecht, persoonlijk, muzikaal, raakt!

  • Dankjewel Mareska voor deze mooie woorden! Ik heb zelf ook genoten van de try-out voorstelling bij jullie. Mooi om de ruimte in korte tijd om te toveren tot mini theater en wat was het heerlijk om na afloop met elkaar nog zo uitgebreid na te bespreken. Heel leerzaam en nu al vol ideeën hoe ik volgende voorstelling weer mooier en nog beter kan maken. Dankjewel! Wilhelmus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *