video-liedje van de maand

verzoeknummer van de maand

Regelmatig speel ik een nieuw Nederlandstalig verzoeknummer op video uit de serie “Nederlandse Liedjes van Toen … en Nu!” Gewoon lekker akoestisch gitaar met zang. Omdat deze veel gevraagd wordt of omdat het past bij het moment.

Veel luisterplezier!

Nr. 13 Juni 2017
“Ach wat komt dat komt” Que sera, sera!

In kader van 3 jarig bestaan Dementie Winkel. Zie vanaf 12 juni http://www.dementie-winkel.nl/-is-jarig-en-trakteert en lees alles hierover op mijn blog: https://www.de-oranje-man.nl/dementie/dementie-alzheimer-frustratie-en-af-en-toe-losmaakt-liedjes-vroeger/
Dus daarom nu ook het Liedje van deze Maand!


Nr. 12 December 2016
“Mag ik dan bij jou” Fleur, Iris, Jasmijn & Roos

Kort fragment: Fleur Iris Jasmijn & Roos zamelen geld in met verkoop van cupcakes en zingen dit lied tijdens Kerstmarkt voor ALS omdat zij een kennis daaraan hebben verloren. Zij vonden het best spannend maar heel stoer hebben zij het toch maar mooi gedaan! Dus daarom nu ook het Liedje van deze Maand!


Nr. 11 Oktober 2016
“Is weer voorbij die mooie zomer!” Gerard Cox

Liedje uit 1973 van Gerard Cox
Ik vind het heel toepasselijk na die heerlijke lange nazomer nu ineens de herfst volop met kou en regen over ons heen valt. Dus daarom nu ook het Liedje van deze Maand!


Nr. 10 September 2016
“Voor haar!” Frans Halsema

Liedje uit 1977 van Frans Halsema
Tegenwoordig kennen de meesten het van Claudia de Breij of Guus Meeuwis maar het is dus echt al uit 1977 van Frans Halsema. Prachtig nummer en ben hierop gekomen via mijn lief die deze maand ook jarig is dus daarom nu ook het Liedje van deze Maand!


Nr. 9 Juli 2016
“Spring maar achterop!” Eddy Christiani

Liedje uit 1952 van Eddy Christiani
Uit de tijd dat je nog door je verloofde op de fiets werd opgehaald! Wij gaan deze zomervakantie samen op de fiets vanuit Nederland naar Avignon waar we elkaar ooit hebben ontmoet en de vonk is overgeslagen en daarom dus nu ook het Liedje van deze Maand!


Nr. 8 Juni 2016
“Als ik boven op de Dom kom!” Rijk de Gooijer

Liedje uit 1956 van Rijk de Gooijer – alias Bartels
Speel dit liedje vrijwel elk optreden in de regio Utrecht waar het dan uit volle borst wordt meegezongen en daarom ook nu het Liedje van de Maand!


Nr. 7 Mei 2016
“Wie is Loesje” The Ramblers

Heel oud uit 1934 van The Ramblers maar ook zeer bekend door de nieuwere uitvoeringen
Heerlijk vrolijk nummer waar mensen blij van worden. Ik gebruik dit nummer ook heel vaak om zomaar voor iemand met een minder bekende naam een persoonlijk naamliedje te verzinnen. “Voor wie is er nog nooit een naamliedje gemaakt en gezongen?” ….. Wie is Hannelore? wie is toch de vrouw die hier voor mij staat? en pas de tekst dan aan op de naam. Speel dit liedje vrijwel elk optreden en daarom ook nu het Liedje van de Maand!


Nr. 6 Maart 2016
“Verdronken Vlinder” Boudewijn de Groot

Veelgevraagd lied uit 1970 van Boudewijn de Groot
Deze maand was ook weer de documentaire van Boudewijn de Groot “Kom Nader” te zien. Prachtige historische beelden met o.a. Jeroen Krabbe & Lennart Nijgh. Een echte aanrader als je van mooie Nederlandstalige luisterliedjes houdt en dus vandaar ook het Liedje van de Maand!


Nr. 5 Februari 2016
“Sophietje!” Johnny Lion

Veelgevraagd lied uit 1965 van Johnny Lion (Jan de Leeuw)
Afgelopen Blue Monday was er een dame van 97 die ook Sophie heette. We hebben toen met de hele zaal zo’n 150 ouderen en verder mensen van de Rotary Doorn en vrijwilligers uit volle borst voor haar gezongen. Ook mijn dochter Sophie was jarig 19 januari dus vandaar Liedje van de Maand!


Nr. 4 Januari 2016
“Zing, vecht, huil, bid, lach, werk & bewonder!” Ramses Shaffy

Prachtig lied uit 1971 van Ramses Shaffy en dit jaar op nr. 166 in de Top 2000. Je komt in je leven allemaal je eigen obstakels tegen. Het is de kunst om daar toch op de een of andere manier iets van te maken. Dus zing, vecht, huil, …….


Nr. 3 December 2015
“Het Dorp” Wim Sonneveld

Het Dorp is een nummer van Wim Sonneveld uit 1969. Vaak stel ik tijdens optredens in woon-zorg centra de vraag “Wie is er vaak verhuisd? Zelf ben ik heel vaak ca. 13 x verhuisd en heb zowel in kleine dorpjes gewoond in Friesland, Drenthe en Gelderland als ook in de grote steden Rotterdam, Amsterdam Den Haag en nu Utrecht. Wij wonen nu in Lombok vlakbij de JP Coenstraat waar Wim Sonneveld is geboren en het standbeeld staat van “Nikkelen Nelis” Leuke van vragen naar ervaringen is dat vaak mensen in de pauze of na afloop naar me toe komen en vol enthousiasme hele verhalen vertellen wat ze allemaal hebben meegemaakt.


Nr. 2 November 2015
“Avond – Ik geloof in jou & mij!” Boudewijn de Groot

Avond is een nummer van Boudewijn de Groot uit 1996. Bij veel mensen is het lied bekend door de zin Ik geloof (in jou en mij). Lennaert Nijgh schreef het nummer in 1973 voor zijn toenmalige geliefde Anja Bak, de huidige vrouw van Boudewijn de Groot. Zelf vind ik de verhaal vertellende openingszin ontzettend mooi. Luister zelf maar.


Nr. 1 Oktober 2015
“Mag ik dan bij jou?” Claudia de Breij

Dit liedje wordt de laatste tijd heel veel gevraagd en ondanks dat het zeer recent is (2011) ook veel in zorgcentra waar ik speel. “Mag ik dan bij jou?” vormde onlangs de rode draad in de toespraak van mijn schoonzus Yvette in verband met de vijftigste verjaardag van Charlie.


In oktober 2015 van start gegaan is deze pagina slechts gevuld met 1 liedje maar over een jaar staat hier dus al een bonte verzameling van 12 nummers.
Binnenkort zal ik hier ook de liedjeslijst plaatsen. Heb je een verzoeknummer laat het me weten en ook waarom het zo bijzonder voor je is. Misschien komt jouw nummer dan de volgende maand!