13 mei

Samen Zingen Plezier – Voor even kleinste koor van Nederland!

Korenfestival_DeOranjeManEr is een koor uitgevallen! Zou jij a.u.b. tijdens korenfestival 2 x 20 minuten kunnen optreden? Wij hebben een familie Paasbrunch in ons restaurant met ouders, kinderen en opa & oma’s? Wij openen een park waar een zeer gevarieerd publiek komt? Wij organiseren een dag voor 80-jarigen & ouder? Wij hebben een muzikale feestmiddag voor onze cliënten met een beperking hoog niveau of juist weer heel laag niveau met graag veel kinderliedjes? Ik vier mijn 50 ste verjaardag samen met wat vriendinnen? Wij vieren Zomerfeest op onze instelling samen met cliënten en begeleiding en familie etc. etc.

Verzoeken
Dit soort telefoontjes of emails krijg ik dus. Om de eerste te nemen het Banka-ZangKorenfestival van afgelopen 1 mei. Wat moet ik me hier bij voorstellen, wat is dit, wat is het soort publiek en ben ik de juiste toevoeging en hier op mijn plaats? Eerst check ik mijn agenda en dat was mogelijk. Ik hou wel van een uitdaging maar wil wel graag een beetje een voorstelling hebben wat me te wachten staat en wil me wel op mijn plaats voelen. Eerst zou er een wat ouder publiek zijn en bij het tweede gedeelte na een popkoor een wat jonger publiek. Een beetje alle leeftijden door elkaar dus dat klonk goed en ik vond het een hele leuke uitdaging als kleinste koor van Nederland op te treden dus natuurlijk ging ik dat doen!
Een zonnige dag in een mooie feesttent op een plein in de buurt. Koren uit de omgeving variërend van klein tot heel groot. Repertoire van muziek uit diverse culturen, en van rock ’n roll, smartlappen tot popmuziek. Snel een ruime selectie gemaakt die in mijn idee wel zouden passen bij deze verschillende doelgroepen. Ik hou er namelijk van om niet zomaar een vaste lijst te spelen maar stem dit heel graag af op de sfeer van het aanwezige publiek.

Graag op tijd aanwezig
Ik was hiervoor dus al vroeg aanwezig. Dat vind ik altijd fijn om zo al een beetje de sfeer te kunnen proeven. Snelle soundcheck met zenders op headset en gitaar. Ik vind het altijd fijn om echt contact met het publiek te maken en van het podium af te kunnen gaan naar de mensen toe. De sfeer zat er al goed in bij de optredens van voorgaande koren en vol vertrouwen keek ik uit naar mijn optredens.

Korenpubliek is heel bijzonder want die doen helemaal graag enthousiast mee als ze de mogelijkheid krijgen. Nou die gaf ik ze beide keren graag! Klassiekers als “Land van Maas & Waal” “Allways look at the bright side of Life” “Mag ik dan bij jou” “Blij dat ik je niet vergeten ben” “Sophietje” & “Ouwe Taaie” werden enthousiast door jong en oud ontvangen en uit volle borst meegezongen. Ook werden mijn meegebrachte Oranje rozen graag in ontvangst genomen. Ik maakte dankbaar gebruik van mijn zenders om zelfs even al spelend/zingend buiten de feesttent te lopen en de aanwezige mensen daar er ook bij te betrekken.
DeOranjeMan_Korenfestival_Bankaplein

Wat een positieve sfeer
Het was een prachtige middag. Dan weer een hele volle feesttent en soms ook weer even rustig maar steeds overheerste de positieve sfeer. Er is al veel gezegd over het positieve effect van samen zingen en contact maken. Dat was deze middag ook helemaal duidelijk. Heel gemakkelijk maakte ik contact met de aanwezige mensen en ook andersom werd ik makkelijk aangesproken. Tussendoor nog een interview en opnames voor een lokale zender. Ook heel fijn de mensen van de organisatie, geluid en licht etc. en het weer werkte ook nog eens mee. Kortom 1 groot feest met een grote diversiteit aan mensen, cultuur en muziek.

Muziek brengt mensen bij elkaar, gaat over culturele grenzen heen en kent geen @Beperking ! Klik om te Tweeten Muziek brengt mensen bij elkaar, gaat over culturele grenzen heen en kent geen beperking!

Hoor graag hieronder jouw ervaringen met muziekgeluk en het effect van samen zingen?

Graag tot ziens! Wilhelmus De Oranje Man

2 thoughts on “Samen Zingen Plezier – Voor even kleinste koor van Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *