13 apr

Muziek en beweging met senioren/ouderen met Wilhelmus Hoekstra Mensen hebben baat bij muziek spel en bewegen

Mensen hebben baat bij muziek spel en bewegen – Muziek en beweging met senioren/ouderen met Wilhelmus Hoekstra


Beweegweek op 6 verschillende locaties Sint Jacob Heemstede / Haarlem
6 x Optreden Muziek spel en bewegen met Wilhelmus:
Video: Beweegimprovisatie op muziek met jongleerdoekjes 1 van de vele verrassende activiteiten

tijdens de beweegweek.

Stel je eens voor een muzikale bijeenkomst. Bij de ingang staan de rollators rijen dik opgesteld. Na afloop blijven ineens 3 rollators over?
Hoe kan dat!? De mensen zijn zo enthousiast door wat ze hebben meegemaakt dat ze helemaal vergeten zijn dat ze een rollator nodig hebben.

Nieuw het programma “Muziek spel en bewegen met Wilhelmus”

Door mijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam “Muziek en Beweging met ouderen” heb ik kennis gemaakt met vele spel en werkvormen waarin muziek spel en bewegen wordt gecombineerd.

En In al deze spel en werkvormen worden mensen op zowel geestelijk als lichamelijk niveau actief uitgedaagd. Er ging een wereld voor mij open wat er allemaal mogelijk is.

Uit onderzoek blijkt dat muziek en bewegen niet alleen leuk en ontspannend is maar ook zorgt voor meer zingeving en sociaal wel bevinden. Mensen zijn in het hier en nu, maken als vanzelf contact en zij ervaren minder angstgevoelens en onrust.

Door mijn jarenlange ervaring met liedjesprogramma’s speciaal voor ouderen en mensen met een beperking ben ik zeer bekend met deze doelgroepen en ik voel mij daar ook helemaal thuis. Ik weet ook hoe gevoelig het ligt met welke toon je de mensen aanspreekt. Want het moet zeker niet kinderachtig zijn en laat mensen aub in hun waarde.

Uit alle methodes en opgedane ervaringen heb ik de meest inspirerende spel en werkvormen gehaald en hier een uitdagend programma mee samengesteld.

muziek en beweging met ouderen

Mensen hebben baat bij spel!
Stel je maar voor. We gaan niet zomaar wat bewegen maar we doen dat op een thema, we gaan op reis. We kammen onze haren bij heerlijke bluesmuziek. We gaan op reis met een vliegtuig – Vlieg Tuig. We gaan zwemmen. Door gebruik te maken van instrumenten en attributen op een thema, zoals met een bal, stok of hoed gaat bewegen heel natuurlijk, haast als vanzelf.

Ik vind het leuk om mensen uit te dagen en oplossingen te zoeken.
Met een kwetsbare groep ouderen nemen we applaus in ontvangst op een krukje. Staand op een krukje was toch iets te uitdagend. Toen hebben we een platte grondplaat genomen en kon iedereen hier toch aan meedoen ook de mensen in een rolstoel.

Mensen hebben baat bij bewegen!
Uit onderzoek blijkt dat 1/3 van 65+ valt terwijl ze met 2 dingen tegelijk bezig zijn. Ook blijkt dat als mensen iedere week 1 uur per week deelnemen aan muziek en bewegen de valkans met 50% afneemt.

Waarom ik dit doe?
Ik zie vrijwel dagelijks om me heen hoe het is om afhankelijk te zijn van anderen. Ik hoop dat als ik later zelf in die positie zit dat mensen mij ook op zo’n mooie manier uitdagen.

Mensen hebben baat bij muziek, spel en bewegen!
Uiteindelijk draait alles om aandacht en contact!
En ik kijk er naar uit om de mensen actief op hun eigen niveau uit te dagen er met elkaar het mooist mogelijke van te maken!

Lijkt je dat ook fijn, zo’n speciaal op jou doelgroep afgestemd programma, neem dan contact met mij op. Dan bespreken we samen je wensen en mogelijkheden.

Heb jij ervaring met muziek spel en bewegen voor senioren ouderen en/of mensen met een beperking en wat dat doet met de mensen?
Laat het mij graag hieronder weten.

Ik ben heel benieuwd. Dankjewel alvast!

Graag tot ziens!

Wilhelmus Hoekstra – De Oranje Man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *