29 jun

Je zult het niet geloven!? Maar de meest gestelde vraag die ik als Wilhelmus de Oranje Man krijg ……….!?

Ik krijg vaak vragen en vind dat meestal wel erg leuk. Bijvoorbeeld “Kunt u hier van leven” “Waarom vindt u samenspelen met mensen met een beperking zo leuk?” “Is dit uw beroep?” “Is dat niet ingewikkeld mensen met dementie!?” maar de meest gestelde vraag is:

U heeft alles in het oranje maar is uw …….?
Ik besteed heel veel aandacht aan mijn outfit want ik vind het belangrijk dat het er stijlvol uitziet. Dus een oranje maatpak, oranje witte schoenen van Undandy uit Amerika, mijn oranje Tissot Touch II Horloge. Een speciaal voor mij gemaakte oranje hoed van hoedenatelier Irene van Vught hier in Utrecht en mijn overhemden met oranje rood wit blauwe details van Shirts of Holland. En natuurlijk mijn schitterende gitaar de Gibson SJ200 Trans Cherry Vine Limited.

De meeste gestelde vraag is “U heeft alles in het oranje maar

is uw onderbroek ook oranje?
Ik krijg deze vraag overal van zowel jong als oud en alle soorten mensen. Op allerlei locaties en van heel sjiek tot heel gewoon. Ook krijg ik deze vraag zelfs als mijn vrouw erbij is. Ik moet er meestal om lachen en zeg dan: Wat denkt u zelf als ik zoveel aandacht aan alles besteed!?

Je mag alles vragen als ..
Tijdens een festival was er een man met een “vreemd uitziende” ziekte waar iedereen naar keek en over sprak maar niemand iets tegen hem zei. Ik stapte op hem af en vroeg mag ik u vragen wat u precies heeft. Hij antwoorde: “Dat zeg ik liever niet” en verder “Je mag alles aan mij vragen zolang je maar open staat voor het antwoord.” Ik bedankte de man voor zijn reactie en liet zijn antwoord even indalen.
Ik ben dat nooit meer vergeten en ben dit ook gaan gebruiken.
Ik stap nog steeds gerust en open op mensen af en begin een gesprek maar probeer altijd in de gaten te houden of de ander daar wel op zit te wachten. Meestal levert het de meest openhartige gesprekken op.

Dus vraag mij gerust alles!
Herkenbaar dit verhaal? Heb je nog een vraag of ook zoiets meegemaakt? Laat het mij hieronder weten.

Verder allemaal alvast een hele fijne vakantie. Ik kijk terug op een fantastisch 1e half jaar met zoveel mooie optredens en ontmoetingen. Wij gaan zelf dit jaar pas laat op vakantie en stappen dan weer heerlijk op onze fietsen met ons tentje.
Fijne zomer!
Wilhelmus Hoekstra

4 thoughts on “Je zult het niet geloven!? Maar de meest gestelde vraag die ik als Wilhelmus de Oranje Man krijg ……….!?

  1. haha, een oranje onderbroek, leuke vraag. Het antwoord is net zo vaag als vragen aan een man met een schotse rok aan of ie een onderbroek draag! De muziek en plezier is er niet minder om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *