01 jul

Samen Canon zingen tijdens ouderendag 2015 in grote feesttent

Ontzettend leuk en bijzonder vind ik het om samen te zingen. Ideaal hiervoor is de canon. Iedereen die wil kan hieraan meedoen want de tekst gaat vrijwel vanzelf en de melodie is direct goed te volgen. Denk maar aan “Vader Jacob” & “De uil zat in de olmen”

Laatst speelde ik voor een grote groep ouderen in een grote feesttent tijdens de ouderendag 2015.

Dit was heel erg leuk en het ging ook helemaal geweldig omdat de dame die ik de rol had gegeven om de andere groep te leiden (zie hier onderaan: Tip 7 Samen Canon zingen) hier helemaal in op ging en dit fantastisch deed. Vol overgave stuurde ze de andere groep aan en dat zorgde ervoor dat het prachtig samenzang werd.

De canon “De Uil zat in de Olmen” slaagde helemaal en ging in 1 x goed terwijl de omstandigheden best lastig waren door het naburig geluid van de kermis zodat je het nooit helemaal goed stil kon krijgen. Ik kan hier van alles over vertellen maar het filmpje laat veel beter zien wat ik bedoel.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen om mensen actief erbij te betrekken en wat jullie beste tips zijn! Deel ze graag in de opmerkingen hieronder.

Heel veel zingplezier en graag tot ziens!
Wilhelmus Hoekstra – De Oranje Man

Uit E-book: Samen stralen met Top 13 Hollandse meezingliedjes van vroeger.
13 Tips hoe betrek je mensen bij een lied!? Wilhelmus Hoekstra – De Oranje Man

Tip 7: Samen Canon Zingen
Verdeel de zaal in 2 groepen. Ga zelf voor 1 groep staan en zorg ervoor dat je nog iemand aanwijst die voor de andere groep gaat staan zodat het duidelijk is wie welk gedeelte zingt. Uit ervaring bleek nl. als ik het alleen deed dat vaak iedereen mij bleef volgen met zang i.p.v. hun eigen tekst te zingen. Na deze tip die ik kreeg van Marion gaat het vrijwel altijd goed en is het vaak 1 groot feest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *