22 mrt

“Liedjes van Toen …” & presentatie goede doel loterij

Gisteravond was het Groot Alphens Dictee. Dit werd georganiseerd door de gedreven vakvrouwen  van de Soroptimisten. Het dictee werd duidelijk en op daadkrachtige wijze voorgedragen door politica Liesbeth Spies en ruim 100 deelnemers streden om de eer.

Mij was gevraagd als “De Oranje Man” om na afloop van het dictee, iedereen vol spanning  was over de behaalde resultaten,  de tijd wat op te vrolijken met een aantal liedjes uit mijn programma  “Liedjes van Toen … “. Toen bij de aankondiging werd verteld dat ik dit ook speel voor verzorgingstehuizen leverde dit toch wel een glimlach op de vermoeide gezichten en voelde men zich direct weer een stuk kwieker.

Terwijl iedereen een drankje haalde en met elkaar ervaringen uitwisselde speelde ik op de achtergrond o.a. het voor deze goede doelen avond wel heel toepasselijke “Breng eens een zonnetje onder de mensen”  en vanwege de start van de lente “Zoek de zon op, dat is zo fijn”.  Wat zijn het toch prettig in het gehoor liggende en heerlijke liedjes uit die tijd met teksten van “Spring maar achterop mijn fiets“, “Schep vreugde in het leven” & “Sophietje” .

Daarna mocht ik uit mijn speciale “Oranje Hoed” de winnende lootjes toveren en de vele prijzen uitreiken. Er waren heel veel ter beschikking gesteld dus vele mensen konden worden blij gemaakt met o.a. heerlijke verwenpakketten en prachtige rozenstruikjes.

De pijnpunten van het dictee werden op enthousiaste wijze nader verklaard door de maker die af en toe ook de inconsequenties van de Nederlandse taal wel moest toegeven maar er desalniettemin niet minder plezier om had. Aangezien alles nog niet was nagekeken speelde ik in de tussentijd nog een liedje.

Daarna werden de winnaars bekend gemaakt en het mooiste was toch wel dat het doel van 10.000 euro voor de speeltoestellen was gehaald! Fantastisch wat een resultaat en daarna was er nog gelegenheid om even na te praten.

Het was een hele mooie avond om zo aan mee te werken en ook deelgenoot van te kunnen zijn. Ik vind dat toch wel een heel erg interessant onderdeel van mijn vak dat je op de meest uiteenlopende gebeurtenissen komt en ziet wat er leeft in de samenleving. Kreeg weer vele enthousiaste reacties n.a.v. mijn Oranje Maatpak en zelfs door een aanwezige de bijnaam “Wilhelmus van Oranje” toebedeeld.  Ik keerde voldaan weer terug naar huis!

 Wilhelmus J. Hoekstra – De Oranje Man

 Het Groot Alphens Dictee

Het Groot Alphens Dictee wordt jaarlijks gehouden door de Soroptimist International Club Alphen aan den Rijn. Ieder jaar strijden liefhebbers van de Nederlandse taal om de eervolle titels die te behalen zijn. Opbrengsten van het dictee worden jaarlijks volledig geschonken aan een goed doel ter verbetering van de positie van vrouwen en kinderen wereldwijd.

In 2013 is het goede doel “Ik klim mee naar €10.002!” een echt Alphens doel . Met de opbrengsten van het Groot Alphens Dictee wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk geld op te halen voor speeltoestellen voor de prismaschool. Prisma is een algemeen Christelijke school voor Speciaal Onderwijs (SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) aan Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK) in Alphen aan den Rijn. Ze kunnen het geld enorm goed gebruiken om het speelplein van alle speelgemakken te voorzien.

3 thoughts on ““Liedjes van Toen …” & presentatie goede doel loterij

 1. Ha Oranjeman,

  Ik heb tijdens het Groot Alphens dictee niet veel van het optreden meegekregen, omdat ik in de correctieruimte zat. Achteraf heb ik van velen positieve reacties gehoord! Hartelijk bedankt en succes verder met de activiteiten.

  Groet, Anita

 2. Beste Yvon, Dank je wel voor je bericht en fijn om te horen. Wel bijzonder zo’n avond waar iedereen in spanning afwacht wat de resultaten zijn. Het is altijd zoeken naar “de juiste toon” en mooi als dat dan gelukt is. Mooiste blijft toch dat het gelukt is met deze actie dit fantastische bedrag te realiseren voor het goede doel. Tot ziens! Wilhelmus J. Hoekstra – De Oranje Man

 3. Oranje Man, bedankt voor je aanwezigheid tijdens het dictee. De liedjes waren leuk. Niet te hard zodat je gewoon een gesprek kon voeren maar ook niet te zacht. Precies goed om een gezellige sfeer te maken.

  Er was een grote opkomst voor de lotterij en je hebt de aandacht goed weten vast te houden. Prima verzorgd.

  Wens u veel succes.
  Yvon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *