01 mrt

Lekker meezingen met Hollandse Liedjes van Vroeger Feest der herkenning

Hollandse Liedjes van Vroeger De Oranje Man Bovenkarspel 01Ik was uitgenodigd in een verzorgingstehuis in Bovenkarspel met mijn liedjesprogramma “Hollandse Liedjes van Vroeger”

Zo’n 50/60 bewoners en diverse vrijwilligers die anders de Kienmiddag verzorgen zaten er helemaal klaar voor. Ik voelde de sfeer dat ze er duidelijk zin in hadden om er iets leuks van te maken.

Ik startte met “Breng eens een zonnetje onder de Mensen” en dat werd direct enthousiast meegezongen. “Zoek de zon op” “Sophietje” en “Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen.” De stemming zat er gelijk goed in en vrolijke nummers werden afgewisseld met wat rustiger zoals “Het Dorp” van Wim Sonneveld.

Hollandse Liedjes van Vroeger De Oranje Man Bovenkarspel 03Wie werd er vroeger wel eens opgehaald door haar verloofde op de fiets? “Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel” & “Spring maar op” kwamen direct naar boven als liedjes die daarmee te maken hadden.

Een heel mooi ontroerend moment was toen ik een klein muziekdoosje te voorschijn haalde en op mijn gitaar plaatste. Wie herkent dit liedje? “Tulpen uit Amsterdam” werd al snel geraden en direct ook meegezongen door iedereen. Dit klonk zo ontzettend mooi Het fragiele geluid van het muziekdoosje en dan verder alleen de zangstemmen. Ontroerend mooi en daarna pakte ik de gitaar erbij en zongen iedereen uit volle borst verder.

Ik hou ervan om wat verrassingen te doen en haalde voor de pauze 1 “Haagsch Hopje” en 1 “Delfts Blauw chocolaatje” erbij. Die waren heel snel uitgedeeld en meer mensen wilden wel zoiets lekkers. Dus mijn speciale “Hans Klok” vuurtruc erbij gehaald geassisteerd door een dame uit de zaal toverden wij een hele pan “Haagsche Hopjes en Delftsblauwe chocolaatjes” die ik tijdens de pauze aan iedereen uitdeelde.
Hollandse Liedjes van Vroeger De Oranje Man Bovenkarspel 02Een glaasje advocaat, een biertje en warme hapjes. De mensen werden in de watten gelegd!
Ik liep langs de tafeltjes en sprak diverse mensen. Direct opmerkingen over mijn Oranje Pak. “Oh, wat ziet u er mooi uit ik neem u mee” En heet u echt Wilhelmus? Jaja??

Na de Pauze begon ik heel rustig met “Laat me” van Ramses Shaffy
Iemand werd verrast met rozen die ik had meegenomen bij “Ik stuur je een boeketje rode rozen” en de voetjes gingen van de vloer bij “Blue Suede Shoes” , “Kom van dat dak af”, “Let’s twist again” en “Foxy Foxtrot”.

Nog iemand heel persoonlijk toegezongen met “Speciaal voor jou dit liedje” en aangepaste versies van “Wie is Loesje” werd ineens “Wie is Tineke”.

Hollandse Liedjes van Vroeger De Oranje Man Bovenkarspel 04Op mijn vraag of iedereen nog een beetje bij de tijd was en ook een mobiele telefoon gebruikt werd direct gereageerd en de telefoons te voorschijn gehaald. Een fles Oranje Bitter voor degene die mij het eerste belde op mijn speciale Oranje telefoon. Nou dat was in een mum van tijd voor elkaar.

Het was een geweldige middag. Heel veel teksten kwamen spontaan weer boven werden door velen uit volle borst meegezongen die zelf af en toe verbaasd waren dat ze de liedjes allemaal nog kenden.

Ik heb ontzettend genoten, voelde me helemaal welkom en aan de reacties te merken hadden de mensen het erg naar hun zin.

IMG_0962De tijd vloog voorbij en voldaan reed ik weer terug over de prachtige dijk van Enkhuizen naar Lelystad met een schitterend uitzicht op het water en door naar Utrecht.

Wat zijn voor jou de mooiste Liedjes van Vroeger met speciale herinneringen?
Ik hoor ze graag in het reactieveld hieronder en graag tot ziens bij een volgend optreden!

Wilhelmus Hoekstra – De Oranje Man – Hollandse Liedjes van Vroeger

One thought on “Lekker meezingen met Hollandse Liedjes van Vroeger Feest der herkenning

  1. Beste Wilhelmus,
    Wij en de bewoners hebben enorm genoten en dan praat ik voor iedereen! Het was een super middag waar wij nog lang over na zullen praten en genieten!
    Ik stuur nog wat foto’s en het is zeker voor herhaling vatbaar .
    Groetjes en heel erg bedankt namens het Kien Team Bovenkarspel en alle bewoners, Wil Horn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *