13 mei

Ben je al gevaccineerd en kan er nu weer meer?

Ben je al gevaccineerd en kan er nu weer meer? Deze vragen worden me vaak gesteld. Overal waar ik nu mijn liedjes speel zijn de meeste bewoners/cliënten en personeel van de instellingen en woonzorgcentra gevaccineerd. Ook zelf ben ik gevaccineerd. Ik merk dat het extreme voorzichtige er langzamerhand een beetje afgaat en dat voelt fijn. Natuurlijk hou ik afstand en waar nodig of gewenst draag ik een doorzichtig gezichtsmasker.

Wat hebben de mensen hier naar uitgekeken.
Wat een leuke reacties krijg ik van bewoners en cliënten, maar ook van omwonenden als ik buiten speel. Op straat word ik al aangesproken. “Meneer wat ziet u er mooi uit? Waar gaat u heen? Wat gaat u doen? Mogen we met u op de foto?” Mensen zijn duidelijk weer toe aan een verzetje en laten dat enthousiast merken.

Van vrijwel niets naar ontzettend druk.
De eerste paar maanden dit jaar waren zeer rustig maar vanaf 20 april was mijn agenda ineens weer overvol met zeven optredens in vijf dagen. Dus soms twee optredens op 1 dag. Natuurlijk was dat slopend maar wat heb ik hiervan genoten. April en mei ineens weer als vanouds aan het optreden. Wat een mooie ontmoetingen, leuke reacties en blije mensen. Tijdens de uitreiking van een Lintje, muzikale middag woonzorgcentrum, poffertjesdag cliënten van een instelling, 90-jarige verjaardag, een serenade onderaan een Middeleeuwse toren etc. etc. Er is toch niets mooier dan met liedjes een feest van herkenning op te roepen en contact te maken. Zo fijn om vele bekende gezichten terug te zien. Zo mooi als de mensen na afloop me nog even persoonlijk komen bedanken en zelf geniet ik er ook enorm van.

Niet stilgezeten maar nummers voor cd “de Gelukkeling” opgenomen.
De afgelopen maanden heb ik absoluut niet stilgezeten maar heerlijk samen met muziekproducer Bart van de Lisdonk in de weer geweest met de opnames voor mijn CD “de Gelukkeling”. 13 luisterliedjes die dit najaar verschijnt op Spotify. Persoonlijke liedjes uit mijn cabaretprogramma, liedjes om mensen in het zonnetje te zetten en een paar Nederlandstalige bewerkingen van Engelstalige klassiekers. En natuurlijk de nieuwe Kersthit van 2021 “Ø Ø Ø heerlijk in de Snø!”. Wat is dit leuk om te doen. Afgelopen vrijdag was ik zelfs samen met zoon Pepijn in de studio om nog wat extra koortjes in te zingen. Binnenkort de laatste opnames. De eerste reacties zijn veelbelovend.

Hoe zal het nu verder gaan en hoe ervaar jij het?
Tot de vakantie heb ik optredens voor zowel binnen als buiten op de agenda staan. Veel optredens komen nog last minute en zijn in deze periode nog steeds kosteloos te annuleren of te verzetten als de maatregelen of weersomstandigheden daar om vragen. Ik heb geen idee hoe de toekomst er verder uit zal zien. Natuurlijk hoop ik dat er straks weer van alles kan en mag en dat we elkaar weer gewoon een hand kunnen schudden.

Ik ben zo benieuwd naar hoe jij het ervaart. Mag er alweer binnen worden opgetreden of wordt nog steeds de handrem aangetrokken? Hoe kijk jij naar de gemoedstoestand van de bewoners/cliënten? Hoe ervaar je het zelf en wat verwacht jij hoe het komende maanden zal gaan? Durf je nog te dromen dat weer van alles mag? Ik hoor het graag en laat het hieronder weten.

Ik ga hoe dan ook vol vertrouwen en enthousiasme door, haal binnenkort mijn 2de prik en zeg dan ook graag weer tot ziens!

Wilhelmus de Oranje Man

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *