13 mei

Zo mooi hoe Buurtzorg jubileumfeest memorabel maakt met eigen “Ja Zuster Nee Zuster” lied + Gratis Moederdagcadeau filmpje

Buurtzorg Nederland bestaat 10 jaar en dat vieren we met cliënten, familie en medewerkers. Hoe kunnen we er nou iets bijzonders van maken zodat de mensen er met veel plezier aan terugdenken? Deze vraag krijg ik vaak en vind ik altijd heel erg leuk om over na te denken. Hoe maak je van iets, iets waar de mensen nog lang met plezier aan terug zullen denken? Eigenlijk heel simpel, niet door lange toespraken maar door de mensen erbij te betrekken en mee te laten doen. Vaak gebruik ik hiervoor een lied met een bekende melodie waarbij ik de tekst aanpas aan de gelegenheid.

Het leuke was deze keer dat de mensen van Buurtzorg mij benaderden en vertelden dat ze zelf een tekst hadden gemaakt op “Ja Zuster Nee Zuster” en of ik dat met gitaar kon begeleiden op de jubileumdag. Natuurlijk, wat een ontzettend leuk idee en daar werk ik graag aan mee.

Het jubileumfeest
De medewerkers van Buurtzorg verschijnen ineens al la zuster Clivia’s op het toneel en delen aan iedereen in de zaal de tekst van het lied uit. Er wordt gelachen om de mooie en gekke uitdossingen en iedereen zit klaar om met elkaar te gaan zingen.
Ik begin met gitaar en het Zusterkoor zet in. Vol enthousiasme wordt er meegezongen en meegedaan op de bekende melodie van Ja zuster nee zuster.

ja-zuster-nee-zuster-10-jaar-buurtzorg

Het is zo mooi om te zien wat dit doet met de zaal. Samen zingen, samen lachen om de gekkigheid en de herkenbare situaties in het lied. Er ontstaat verbondenheid. Iedereen doet op zijn of haar manier mee en maakt onderdeel uit van het gebeuren. Dikke pret na afloop. Heb je die gezien …. Hoorde je die uithaal … Mensen zijn er helemaal vol van en in de pauze wordt er nog volop over na gekletst.

Het was een zeer geslaagd feest en we hebben vele bekende liedjes gezongen. Moe en voldaan vertrekken de vele mensen weer met of zonder rollator of rolstoel naar huis. Later hoor ik dat er nog vaak over wordt nagepraat en hoe leuk de mensen het hebben gevonden. Ik ben heel blij als mensen zelf dit soort initiatieven nemen en zorg ook altijd ervoor dat er iets gezamenlijks gebeurt. Het is eigenlijk zo simpel, schenk aandacht aan de mensen, stel een vraag, neem een doos chocolaatjes of een bloemetje mee om iemand in het zonnetje te zetten.

GRATIS MOEDERDAGCADEAU om weg te geven!
Ik vind het leuk en fijn om mensen zich bijzonder te laten voelen. Nu is het aanstaande zondag Moederdag! Hiervoor heb ik wat leuks bedacht als je dit blog leest. Ik heb het liedje “Speciaal voor jou” in een speciale Moederdag versie opgenomen. Je kunt het filmpje hier bekijken en starten met de code 1707. moederdag-persoonlijk-cadeau-de-oranje-man-screenshot Je kunt dit filmpje gratis versturen via www.hetpersoonlijkcadeau.nl  (met bij Kortingsbon de code “Moederdag2017” vermelden)  aan je Moeder, of in het Fries aan je Mem,  Bezorg jouw Moeder een onvergetelijke Moederdag met GRATIS filmpje en lied via www.hetpersoonlijkcadeau.nl code Moederdag2017 Klik om te Tweeten Stuur het gerust ook door aan vrienden of familie en bezorg zo zo veel mogelijk moeders een fijne dag!

Fijne dag!
Wilhelmus De Oranje Man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *